Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Milánói makaróni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 kis fej zeller
  • kb 2,5 dl sűrített paradicsom
  • oregánó
  • só
  • bors
  • babérlevél
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • ( tészta (én most saját készítésű széles csíkot használtam)
  • sajt

Elkészítése

Szósz elkészítése

A zellert meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zellert, és 5 percig pároljuk. Ezután beletesszük a darált húst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik.

Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Sóval, borssal, oregánóval, babérlevéllel és cukorral ízesítjük. Lefedve lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul és az ízek jól összeérnek.

Tészta főzése és tálalás

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A leszűrt, még forró tésztát tányérra szedjük, ráhalmozzuk a húsos-paradicsomos ragut, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp

A szósz még ízletesebb lesz, ha egy kevés vörösbort is adunk hozzá főzés közben. A tetejére a sajt mellett friss bazsalikomleveleket is szórhatunk a tálaláskor.

https://receptneked.wps.hu/teszta/milanoi-makaroni-4/