Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Milánói makaróni füstölt hallal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 50 dkg laskagomba
  • 2 doboz füstölthal konzerv (sprotni)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 8 paradicsom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • őrölt bors
  • cukor
  • só
  • reszelt sajt (grana padano, parmezán)


Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a halkonzervekről leöntött olajon megdinszteljük. Pár perc múlva hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk. A paradicsomot és a gombát felaprítva rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a vörösbort, és puhára főzzük.

A makarónit enyhén sós vízben kifőzzük.

Az olajos halakat 2-3 darabba vágjuk, hozzáadjuk a gombás szószhoz, majd a kifőtt makarónit is hozzákeverjük.

Tetején reszelt sajttal tálalom.

https://receptneked.wps.hu/teszta/milanoi-makaroni-fustolt-hallal/