Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni
- 50 dkg laskagomba
- 2 doboz füstölthal konzerv (sprotni)
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 8 paradicsom
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- őrölt bors
- cukor
- só
- reszelt sajt (grana padano, parmezán)
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a halkonzervekről leöntött olajon megdinszteljük. Pár perc múlva hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk. A paradicsomot és a gombát felaprítva rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a vörösbort, és puhára főzzük.
A makarónit enyhén sós vízben kifőzzük.
Az olajos halakat 2-3 darabba vágjuk, hozzáadjuk a gombás szószhoz, majd a kifőtt makarónit is hozzákeverjük.
Tetején reszelt sajttal tálalom.