Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 500 g finomliszt 1 csomag porélesztő kevés só 1 dl olaj langyos víz, annyi, amennyit a liszt felvesz, hogy laza, de könnyen nyújtható tésztát kapjunk Feltét (ki mit szeret): pizzaszósz felvágott sajt Elkészítése: A pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrjuk, fél óráig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk. Lisztezett deszkán laposra nyújtjuk, majd kisebb és nagyobb […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.17.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag porélesztő
  • kevés só
  • 1 dl olaj
  • langyos víz, annyi, amennyit a liszt felvesz, hogy laza, de könnyen nyújtható tésztát kapjunk

Feltét (ki mit szeret):

  • pizzaszósz
  • felvágott
  • sajt


Elkészítése:

A pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrjuk, fél óráig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk.

Lisztezett deszkán laposra nyújtjuk, majd kisebb és nagyobb méretű lisztbe mártott pohárral köröket szaggatunk a tésztából.

A tetejüket megkenjük pizzaszósszal, amit paradicsomszósz, szárított oregánó, szárított bazsalikom, kevés só keverékéből készíthetünk (van saját gyártású pizzaszószom is, amit ősszel szoktam főzni hagyma, zeller, paradicsom, fokhagyma és fűszerek keverékéből, de ez már elfogyott az idei nyárig). Ráhalmozzuk a feltéteket és megszórjuk durvára reszelt sajttal. Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de még reszelt parizer is. Ez utóbbit egyetemistáknál láttam, olcsó, ötletes megoldás.

Az így elkészült pizzácskákat előmelegített sütőben megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is