Hozzávalók:
10 db kis palacsintához
- 100 g Batha-porta mogyoró magőrlemény
- 100 g zabliszt(zabpehely porrá őrölve)
- 2 db tojás
- 1 ek barna cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek olvasztott vaj
- 1 mk sütőpor
- csipet só
- 3 dl tej
- 2-3 dl víz
- olaj a sütéshez
Sztori:
Reggeli ajánlatom, sokszor készített zab palacsintából indul ki, amit megbolondíthatunk például mogyoró magőrleménnyel.
Elkészítése:
Hozzávalókból kicsit “sűrűbb” palacsinta tésztát keverünk, majd 10-15 percig hűtőbe tesszük. Amennyiben túlságosan besűrűsödne vízzel hígítsunk rajta egy picit. Felforrósított, olajozott, teflon serpenyőben, egyenként kisütjük a kis palacsintákat.
Töltelék tipp:
- 2 dl mascarpone krémsajt
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 2 banán szeletelve
- méz
[box style=”info”]Egyszerű és tápláló reggeli, amit bármilyen más töltelékkel variálhatsz, biztos siker a gyerekek körében :D[/box]