Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg tarja (felvágottból)
- kevés olaj
- só, bors
- 1-2 kk. oregánó és bazsalikom
- 2 paradicsom
- 2 kisdoboz paradicsompüré
- 1-2 dl házi paradicsomlé
- 8-10 darabka aszalt paradicsom
- 30-40 dkg tészta (ez esetben házi csuszatészta)
- trappista sajt
- mozzarella sajt
- feta sajt
Elkészítése:
A hagymát felaprózzuk és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a felkockázott tarját/sonkát, illetve a paradicsomot.
Kevés vizet öntünk rá és sózzuk, borsozzuk, valamint oregánóval és bazsalikommal ízesítjük.
Ha kezd puhulni a paradicsom, akkor házi paradicsomlevet öntünk rá, illetve paradicsompürével tesszük gazdagabbá a szószt.
Néhány percig pároljuk, majd beletesszük a felkockázott aszalt paradicsomot és egyet rottyantunk az egészen.
Sós vízben kifőtt tésztával, mozarella sajttal, feta sajttal és reszelt trappistával kínáljuk.
[box style=”info”]Bármilyen más tésztával lehet készíteni.[/box]