Elkészítése
A burgonyát héjában puhára főzzük, majd meghámozzuk, és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát és a tojást. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg közepesen lágy állagú tésztát kapunk. A tésztából két cipót formázunk.
A cipókat négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. A hengereket 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a darabokat két tenyerünk között összedörzsölve nudlivá formázzuk.
Forrásban lévő, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Amikor a nudlik feljönnek a víz felszínére, készen vannak. Szűrőkanállal kivesszük őket, folyó víz alatt röviden leöblítjük, és lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben az olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, majd a nudlikat megforgatjuk benne.
Tálaláskor felmelegített házi sárgabaracklekvárral kínáljuk.

