Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát héjában puhára főzzük, majd meghámozzuk, és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát és a tojást. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg közepesen lágy állagú tésztát kapunk. A tésztából két cipót formázunk. A cipókat négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. A hengereket 2 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
biankaaa
Beküldte: 2013.06.10.

Hozzávalók 6 főreBurgonyás tésztához

Pirított zsemlemorzsához

A tálaláshoz

Elkészítése

A burgonyát héjában puhára főzzük, majd meghámozzuk, és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát és a tojást. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg közepesen lágy állagú tésztát kapunk. A tésztából két cipót formázunk.

A cipókat négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. A hengereket 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a darabokat két tenyerünk között összedörzsölve nudlivá formázzuk.

Forrásban lévő, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Amikor a nudlik feljönnek a víz felszínére, készen vannak. Szűrőkanállal kivesszük őket, folyó víz alatt röviden leöblítjük, és lecsepegtetjük.

Egy serpenyőben az olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, majd a nudlikat megforgatjuk benne.

Tálaláskor felmelegített házi sárgabaracklekvárral kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
biankaaa
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is