Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nudli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 6 főreBurgonyás tésztához

  • 1 kg burgonya
  • 35 g olvasztott vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Pirított zsemlemorzsához

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál olaj

A tálaláshoz

  • lekvár

Elkészítése

A burgonyát héjában puhára főzzük, majd meghámozzuk, és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát és a tojást. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg közepesen lágy állagú tésztát kapunk. A tésztából két cipót formázunk.

A cipókat négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. A hengereket 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a darabokat két tenyerünk között összedörzsölve nudlivá formázzuk.

Forrásban lévő, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Amikor a nudlik feljönnek a víz felszínére, készen vannak. Szűrőkanállal kivesszük őket, folyó víz alatt röviden leöblítjük, és lecsepegtetjük.

Egy serpenyőben az olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, majd a nudlikat megforgatjuk benne.

Tálaláskor felmelegített házi sárgabaracklekvárral kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/nudli/