Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Olasz gombaragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 2-3 db babérlevél
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag spagetti tészta

Elkészítése

A répát és a petrezselymet megtisztítjuk és lereszeljük nagylyukú reszelőn. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk a paprikát és ezután hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, majd végül a gombát.

Miután elfőtte a levét lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a ketchupot és fűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és a babérlevéllel.

Annyi vízzel felöntjük, ami majdnem ellepi és puhára főzzük. Ha megpuhult akkor behabarjuk a tejföl és liszt keverékével. Spagettivel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/olasz-gombaragu/