Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Olasz ragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg darálthús
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 konzerv zöldborsó
  • só
  • bors
  • 1 csomag spagetti

Elkészítése

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük. A hagymát kockákra vágva megfogyasztjuk, majd a darált húst fehéredésig sütjük.

A lereszelt sárgarépát, petrezselymet beleforgatjuk. Majd a sűrített paradicsomot is és kevés vizet sót, borsot. Szép lassan inkább pároljuk, mint főzzük. Mikor kész beleöntjük a konzerv borsót, ezzel már épp csak felfőzzük.

A spagettit kifőzzük, sós vízben egy nagy tálba tesszük. A közepébe fészket készítünk, majd beleöntjük a ragut és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/olasz-ragu/