Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Olasz tejszínes, csirkés tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz, olasz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl főzőlé, ha hígítani kell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg fettuccine vagy tagliatelle tészta
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld


Elkészítése:

A csirkét csíkokra vagy kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A tésztát forró, lobogó, sós vízben kifőzzük.

Egy serpenyőben kevés vajon megpirítjuk a csirkét. Amint megpirult kiszedjük a serpenyőből, majd félretesszük. A maradék vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. A borral felöntjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb 5 percig főzzük, amíg a bor fele elforr. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, parmezánt valamint a húst. Takarék lángra visszatesszük, majd megvárjuk, hogy a sajt elolvadjon és sűrű szósz keletkezzen. Ez kb 1-2 perc. Friss, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha túl sűrű lenne a szósz, a tészta főzővizével.

A szószt a tésztára merjük és kevés reszelt sajttal tálaljuk.
[box style=”info”]Ezt az olasz ételt régóta készítem,a család kedvence.[/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/olasz-tejszines-csirkes-teszta/