Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 tk kókuszolaj
- 1/4 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl mandulatej
- 10 dkg sült tökből készült püré
- 5 dkg durum penne
- chilipehely, zsálya, szerecsendió, só, grana padano
Elkészítése:
A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát is, néhány keverés után pedig a sütőtököt.
Felöntjük mandulatejjel, majd ízesítjük a fűszerekkel, összeforraljuk, végül rádobjuk a fogkeményre főtt tésztát.
Öntünk rá egy kicsit a tészta főzővizéből is, épp csak annyit, hogy selymessé váljon a mártás. Tálaláskor sajtforgácsokkal díszíthetjük.
[box style=”info”]Javaslok hozzá 15 dkg szaftosra sütött csirke vagy pulykamellet is.[/box]

