Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 kis doboz paradicsomszósz
- bazsalikom
- 1 póréhagyma
- só
- fél dl olívaolaj
- pár szem olívabogyó
- 15 dkg reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag penne, vagy szarvacska tészta
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk és szárazra töröljük, majd kis kockákra vágjuk.
Felhevítjük az olajat, majd beletesszük a póréhagymát, majd amikor megpárolódott hozzáadjuk az apróra vágott padlizsánt. Fűszerezzük, majd ráöntjük a paradicsomszószt és egy kicsi vizet. Hozzáadjuk az olívabogyókat, az apróra vágott fokhagymát és puhára főzzük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd összekeverjük a padlizsánnal. A tetejére reszelt sajtot szórunk.