Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Padlizsánragus tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db nagy padlizsán (kb 500 gramm)
  • 0,5 db kaliforniai paprika
  • 1 db tv paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 400 gramm hámozott paradicsomkonzerv
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • őrölt bors
  • kevés chili
  • 0,5 citrom leve
  • friss bazsalikom
  • 2 teáskanál méz vagy édesítő
  • 1 teáskanál teljes kiörlésű liszt
  • tetjére személyenként egy csapott evőkanál reszelt parmezán

Elkészítése

Megmossuk a padlizsánt és felkockázzuk (hüvelykujjbegy nagyságúra). Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Állni hagyjuk kb 15 percig (az enyhén kesernyés íz távozik ezzel, de van akit ez nem zavar, az kihagyhatja).

Egy mély teflon aljú serpenyőbe olívaolajat teszünk, rátesszük a kicsit levétől kinyomkodott padlizsánt, frissen őrölt borssal meghintjük és elkezdjük pirítani. Közben forgatjuk.

Felaprítjuk a többi hozzávalót (régebben kiszedtem a padlizsánt, de rájöttem felesleges), rátesszük a felaprított hagymát, paprikát, a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk.

Rászórjuk a lisztet, majd felengedjük a paradicsommal, illetve 1-1,5 dl hideg vízzel. Ízesítjük chilivel és a mézzel. Ha szükség utánsózzuk. Kiforraljuk és meghintjük frissen vágott bazsalikommal.

Közben megfőzzük a tésztát és a padlizsánraguval kínáljuk. Tetejére parmezánt reszelhetünk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/padlizsanragus-teszta/