Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tészta félék receptjei

Zöldséges tészták

Paprikás, édesköményes tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a tészta különleges ízvilágot kínál az édeskömény és a paprika párosával. A fűszerek és a pirított napraforgómag még gazdagabbá teszik az ételt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vitai Kati
Beküldte: 2017.11.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A napraforgómagot száraz serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.

A paprikát és az édesköményt alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

Pirítás:

Egy serpenyőben felforrósítjuk a választott zsiradékot. Rövid ideig megpirítjuk benne az asafoetidát (elhagyható), majd hozzáadjuk a paprikát. Néhány perc pirítás után beletesszük az édesköményt is. Fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és sóval. Addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Végül belekeverjük a pirított napraforgómagot.

Tálalás:

A kifőtt tésztát összeforgatjuk a zöldségekkel. A végén meglocsolhatjuk kevés olíva- vagy napraforgóolajjal.

Tipp:

A napraforgómag helyett használhatunk pirított tökmagot vagy fenyőmagot is. Ha krémesebb változatra vágyunk, egy kevés növényi tejszínt vagy paradicsomszószt is keverhetünk a zöldségekhez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vitai Kati
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is