Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paprikás, édesköményes tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 evőkanál ghí (vegán változatban kókuszzsír)
  • 1 darab édeskömény
  • 3 darab piros húsú paprika
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 0,5 evőkanál kakukkfű
  • 6 evőkanál napraforgómag
  • só
  • víz
  • 250 g tészta (gluténmentes diétában gm tészta)

Elkészítése

Előkészítés:

A napraforgómagot száraz serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.

A paprikát és az édesköményt alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

Pirítás:

Egy serpenyőben felforrósítjuk a választott zsiradékot. Rövid ideig megpirítjuk benne az asafoetidát (elhagyható), majd hozzáadjuk a paprikát. Néhány perc pirítás után beletesszük az édesköményt is. Fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és sóval. Addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Végül belekeverjük a pirított napraforgómagot.

Tálalás:

A kifőtt tésztát összeforgatjuk a zöldségekkel. A végén meglocsolhatjuk kevés olíva- vagy napraforgóolajjal.

Tipp:

A napraforgómag helyett használhatunk pirított tökmagot vagy fenyőmagot is. Ha krémesebb változatra vágyunk, egy kevés növényi tejszínt vagy paradicsomszószt is keverhetünk a zöldségekhez.

https://receptneked.wps.hu/teszta/paprikas-edeskomenyes-teszta/