Elkészítése
A krumplit sós vízben nagyon puhára főzzük, majd leszűrjük, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kézmelegre hűlni, ezután hozzákeverjük a tojásokat, és fokozatosan adagolva a lisztet, addig gyúrjuk, amíg a tészta jól formázható nem lesz.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, kis hurkákat sodrunk belőle, majd darabokra vágjuk. A nudlikat enyhén lobogó, sótlan vízbe tesszük. Amikor feljönnek a víz tetejére, még 5-6 percig főzzük őket, majd leszűrjük.
Közben a finomra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd beleforgatjuk a leszűrt nudlikat. Szükség esetén sóval utánízesítjük. Tálaláskor egy kevés tejföllel még finomabbá tehetjük.
