Hozzávalók:
A szószhoz:
- 2 fej saláta hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cukkini
- 2 paradicsom
- 4 ek paradicsompüré
- néhány szál friss bazsalikom és petrezselyem zöld
- 1 ek oregánó
- só
A tésztához:
- 5 ek FreeFrom gm liszt
- 3 tojás
- csipet só
Elkészítése:
Egy lábosban felteszek vizet forrni, a tojást a liszttel és a sóval alaposan összegyúrom, kinyújtom, egy éles késsel vastagabb laskára vágom és a már forrásban lévő vízben 6-8 perc alatt készre főzöm.
A hagymát megpucolom, apró kockára vágom, némi zsiradékon üvegesre párolom, hozzáadom a kockára vágott cukkinit, a szintén kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, sózom és néhány percig fedő alatt párolom, majd megszórom az oregánóval, az aprított bazsalikommal, a petrezselyemmel, összeforgatom és a frissen kifőtt tésztával, parmezánnal megszórva tálalom.