Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A paradicsomos fusilli sonkával egy klasszikus, mégis különleges fogás: a szaftos paradicsomos alapot a sárgarépa és a zeller friss íze, valamint a füstölt sonka karakteressége gazdagítja. A kakukkfű és az oregánó mediterrán hangulatot ad, a végén pedig a reszelt sajt koronázza meg az egészet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük, majd kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott füstölt sonkát, és pár percig együtt pirítjuk. Ekkor mehet bele a hámozott, felaprított paradicsom, a paradicsompüré, a kockázott szárzeller és a felkarikázott sárgarépa is.

Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, az oregánót, sót, borsot és a cukrot. Lefedve, kis lángon addig pároljuk, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, és a szósz besűrűsödik.

Közben a fusillit lobogó, sós, kevés olajjal ízesített vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, majd összeforgatjuk a kész szósszal.

Tálaláskor bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, és forrón kínáljuk.

Tipp

A füstölt sonka helyett készíthetjük pancettával vagy bacon szalonnával is, így még intenzívebb ízt kapunk. Ha könnyedebb változatra vágyunk, friss bazsalikomlevelekkel és mozzarellával tálalva igazi mediterrán hangulatú fogás lesz belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is