Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos Fusilli sonkával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g fusilli tészta
  • 4 db hámozott paradicsom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 2 dl alaplé
  • 2 szál szárzeller
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 ágacska kakukkfű
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • só
  • bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • sajt reszelt sajt (a tálaláshoz )

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük, majd kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott füstölt sonkát, és pár percig együtt pirítjuk. Ekkor mehet bele a hámozott, felaprított paradicsom, a paradicsompüré, a kockázott szárzeller és a felkarikázott sárgarépa is.

Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, az oregánót, sót, borsot és a cukrot. Lefedve, kis lángon addig pároljuk, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, és a szósz besűrűsödik.

Közben a fusillit lobogó, sós, kevés olajjal ízesített vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, majd összeforgatjuk a kész szósszal.

Tálaláskor bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, és forrón kínáljuk.

Tipp

A füstölt sonka helyett készíthetjük pancettával vagy bacon szalonnával is, így még intenzívebb ízt kapunk. Ha könnyedebb változatra vágyunk, friss bazsalikomlevelekkel és mozzarellával tálalva igazi mediterrán hangulatú fogás lesz belőle.

https://receptneked.wps.hu/teszta/paradicsomos-fusilli-sonkaval/