Elkészítése
Húsgombóc elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A darált pulykahúst a zúzott fokhagymával, a tojással, sóval és borssal összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokat készítünk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Spagetti
A spagettit lobogó, sós vízben, a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük. Leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és melegen tartjuk.
Paradicsomszósz
A sárgarépát és a vöröshagymát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a felaprított zellerszárat. Sózzuk, borsozzuk, és pár percig pároljuk. Ezután belekeverjük az apróra vágott friss bazsalikom-, oregánó- és kakukkfűleveleket.
Ráöntjük a darabolt paradicsomot, felforraljuk, majd botmixerrel kicsit átturmixoljuk, hogy sűrű, de darabos állagú mártást kapjunk.
Tálalás
A húsgombócokat a paradicsomszósszal és a frissen főtt spagettivel kínáljuk.
Tipp
Ha még tartalmasabb ízt szeretnénk, a gombócok masszájába tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy reszelt parmezánt is. A szószt feldobhatjuk egy kevés chilipehellyel, ha enyhén csípős változatra vágyunk.

