Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos sült húsgombócok spagettivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A húsgombóchoz

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál olívaolaj

A szószhoz

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 1 szál sárgarépa (reszelve)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 kis ág oregánó
  • 1 kis ág kakukkfű
  • só
  • bors

Továbbá

  • 500 g spagetti (vagy bármilyen olasz tészta)

Elkészítése

Húsgombóc elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A darált pulykahúst a zúzott fokhagymával, a tojással, sóval és borssal összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokat készítünk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Spagetti

A spagettit lobogó, sós vízben, a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük. Leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és melegen tartjuk.

Paradicsomszósz

A sárgarépát és a vöröshagymát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a felaprított zellerszárat. Sózzuk, borsozzuk, és pár percig pároljuk. Ezután belekeverjük az apróra vágott friss bazsalikom-, oregánó- és kakukkfűleveleket.

Ráöntjük a darabolt paradicsomot, felforraljuk, majd botmixerrel kicsit átturmixoljuk, hogy sűrű, de darabos állagú mártást kapjunk.

Tálalás

A húsgombócokat a paradicsomszósszal és a frissen főtt spagettivel kínáljuk.

Tipp

Ha még tartalmasabb ízt szeretnénk, a gombócok masszájába tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy reszelt parmezánt is. A szószt feldobhatjuk egy kevés chilipehellyel, ha enyhén csípős változatra vágyunk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/paradicsomos-sult-husgombocok-spagettivel/