Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hagymához adjuk. Ízesítjük ételízesítővel, tyúkhúsleves-kockával, borssal és babérlevéllel.
A szószt lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. A végén belereszeljük a fokhagymát, és kevés cukorral ellensúlyozzuk a paradicsom savanyúságát. Sózni nem szükséges, mert az ételízesítő és a leveskocka elég sót ad.
Közben a tésztát az előírás szerint kifőzzük. A leszűrt tésztát összeforgatjuk a paradicsomszósszal, majd reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp
Ha még ízletesebb szószt szeretnénk, adhatunk hozzá kevés friss bazsalikomot vagy oregánót. A sajtot is variálhatjuk: parmezánnal klasszikus, füstölt sajttal különlegesebb ízt kapunk.
