Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A paradicsomos tészta egy egyszerű, mégis nagyon ízletes fogás, amely gyorsan elkészíthető és mindig nagy sikert arat. A friss paradicsom, a fokhagyma és a babérlevél adja meg a szósz karakterét, a reszelt sajt pedig tökéletesen kiegészíti. Ideális hétköznapi ebédnek vagy vacsorának.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hagymához adjuk. Ízesítjük ételízesítővel, tyúkhúsleves-kockával, borssal és babérlevéllel.

A szószt lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. A végén belereszeljük a fokhagymát, és kevés cukorral ellensúlyozzuk a paradicsom savanyúságát. Sózni nem szükséges, mert az ételízesítő és a leveskocka elég sót ad.

Közben a tésztát az előírás szerint kifőzzük. A leszűrt tésztát összeforgatjuk a paradicsomszósszal, majd reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tipp

Ha még ízletesebb szószt szeretnénk, adhatunk hozzá kevés friss bazsalikomot vagy oregánót. A sajtot is variálhatjuk: parmezánnal klasszikus, füstölt sajttal különlegesebb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is