Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés ételízesítő
  • kevés bors
  • 3 darab babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 csomag száraz tészta
  • reszelt sajt

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hagymához adjuk. Ízesítjük ételízesítővel, tyúkhúsleves-kockával, borssal és babérlevéllel.

A szószt lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. A végén belereszeljük a fokhagymát, és kevés cukorral ellensúlyozzuk a paradicsom savanyúságát. Sózni nem szükséges, mert az ételízesítő és a leveskocka elég sót ad.

Közben a tésztát az előírás szerint kifőzzük. A leszűrt tésztát összeforgatjuk a paradicsomszósszal, majd reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tipp

Ha még ízletesebb szószt szeretnénk, adhatunk hozzá kevés friss bazsalikomot vagy oregánót. A sajtot is variálhatjuk: parmezánnal klasszikus, füstölt sajttal különlegesebb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/paradicsomos-teszta/