Hozzávalók:
- 1 cs spagetti tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb 1/2 liter paradicsom konzerv (én saját, főzött paradicsomból készítettem)
- só
- bors
- olaj
- 1 kis ág bazsalikom
Elkészítése:
Kis olajon világosra dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a vége felé beletesszük az apróra vágott fokhagymát is, majd felengedjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk, majd sűrűre főzzük. Elkészülte előtt beledobjuk a bazsalikom ágat és még 5 percet főzzük vele, majd kidobjuk belőle.
Közben bő, forró vízben, 10 perc alatt kifőzzük a tésztát, leszűrjük és egy kevés szósszal összekeverjük, majd tálalásnál mindenki ízlése szerint szed még rá szószt. Reszelt sajtot szórhatunk még a tetejére.