Elkészítése
A tonhal- és szardíniakonzervet lecsepegtetjük, majd egy tálban összekeverjük a főzőtejszínnel, az olívaolajjal és a parmezán felével. Sóval, borssal ízesítjük, végül aprított petrezselyemzöldet adunk hozzá.
A spagettit bő, sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük, és visszatesszük egy száraz edénybe. Hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Ekkor beleforgatjuk a tonhalas-tejszínes masszát.
Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal, és fekete olívabogyóval díszítjük.
Tipp
A tészta még gazdagabb lesz, ha kevés citromhéjat reszelünk a szószba. Egy csipet csilipor vagy pár csepp citromlé is jól illik hozzá, ha pikánsabb ízeket szeretnénk.
