Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pasta al tonno recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tonhalkonzerv
  • 1 db szardínia konzerv
  • 250 ml tejszín
  • 1 dl olaj
  • 4 evőkanál parmezán sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • 50 dkg spagetti tészta
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • fekete olívabogyó

Elkészítése

A tonhal- és szardíniakonzervet lecsepegtetjük, majd egy tálban összekeverjük a főzőtejszínnel, az olívaolajjal és a parmezán felével. Sóval, borssal ízesítjük, végül aprított petrezselyemzöldet adunk hozzá.

A spagettit bő, sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük, és visszatesszük egy száraz edénybe. Hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Ekkor beleforgatjuk a tonhalas-tejszínes masszát.

Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal, és fekete olívabogyóval díszítjük.

Tipp

A tészta még gazdagabb lesz, ha kevés citromhéjat reszelünk a szószba. Egy csipet csilipor vagy pár csepp citromlé is jól illik hozzá, ha pikánsabb ízeket szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/pasta-al-tonno/