Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztortarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg tarhonya (gépi vagy kézi ízlés szerint)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 darab burgonya
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • só

Elkészítése

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és elkezdjük kisütni a zsírját. Amikor már majdnem megpirult, hozzáadjuk a tarhonyát és együtt szép barnára pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a kockára vágott burgonyát és a felszeletelt kolbászt. Megszórjuk az őrölt paprikával, összekeverjük óvatosan és felöntjük vízzel.

Felforraljuk, majd takarék lángon addig főzzük, hogy a tészta szemek megpuhuljanak.

A víz utánpótlásra folyamatosan figyeljünk, ne legyen sem túl száraz sem nagyon leves az étel.

https://receptneked.wps.hu/teszta/pasztortarhonya-8/