Hozzávalók:
- 20 dkg Penne Rigate
- olívaolaj
- 1 újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg darabolt bacon
- 15 dkg spenót
- 15 dkg mozzarella
- 3 paradicsom
- 6 ek szeletelt fekete olíva bogyó
- rozmaring
- kakukkfű
- 0,5 citrom
- só
- őrölt fekete bors
- oregáno
Elkészítése:
A tészta főzővizét felteszem, sózom. Amikor már forr, beleteszem a tésztát.
Közben egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom. Közben a hagymákat aprítom, a serpenyőbe rakom. Kis idő elteltével a spenótot is hozzáadom.
A citromból levágok egy szeletet. A serpenyőbe beleteszem a a nyolcadolt paradicsomokat is, és az olívabogyókat. Fűszerezem, belefacsarom a citromot.
[box style=”info”]Bár nem vagyok nagy spenót rajongó, párolva szívesen megeszem. Most egy tésztás ételt készítettem, sok fokhagymával.[/box]