Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Penne gorgonzola mártással ,szőlővel és dióbéllel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg penne tészta
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 20 dkg gorgonzola
  • 40 dkg szőlő
  • 8 dkg dióbél
  • só
  • bors

Elkészítése

A tésztát bő sós vízben “al dente” keménységűre főzzük. A sajtot belemorzsoljuk a tejszínbe, majd lassú tűzön, sűrűn kevergetve felfőzzük. Sózzuk, borsozzuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk.

A dióbelet egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, és egy kicsit lemorzsoljuk róla a hártyát. A szőlőt belekeverjük a mártásba.

Tálaláskor egy adag tésztát szedünk, bevonjuk a mártással és rászórjuk a dióbelet, amit kézzel kicsit megtörünk.

Ez az étel igen gyorsan elkészül és nagyon laktató. Bár nem épp a legolcsóbb kategória, de szerintem érdemes kipróbálni, már csak a különlegessége miatt is.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/teszta/penne-gorgonzola-martassal-szolovel-es-diobellel/