A pennét sós, forrásban lévő vízben al dente állagúra főzzük, majd leszűrjük. Közben a hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, majd kevés vizet öntünk hozzá, és ízlés szerint sóval, borssal, illetve egyéb kedvelt fűszerekkel ízesítjük. Addig pároljuk, amíg a máj megfő.
Amikor a máj elkészült, hozzáadjuk a lecsöpögtetett répás borsót és kukoricát, és alaposan összeforgatjuk. A pennét egy nagyobb hőálló tálba tesszük, majd összekeverjük a zöldséges májjal. Az egészet meglocsoljuk a főzőtejszínnel, és egyenletesen eloszlatjuk a tetején a reszelt sajtot.
Az előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes lángon (kb. 180 °C) 10-15 percig sütjük, amíg a tejszín felforr, és a sajt kissé megpirul.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni. Jó étvágyat kívánunk!