Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Tészta félék receptjei

Piacos néni lángosa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ezúttal az élesztőt vízben futtatjuk fel – alaposan elkeverjük, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverjük, majd a tésztát letakarva fél órán keresztül kelesztjük. Ezután felforrósítjuk az olajat, és kezünket beolajozva a masszából közepes méretű gombócokat szakítunk, amelyekből lángosokat formázunk. Egy jól bevált technika, hogy a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe húzva, nyújtva alakítjuk. Amikor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.06.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Ezúttal az élesztőt vízben futtatjuk fel – alaposan elkeverjük, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverjük, majd a tésztát letakarva fél órán keresztül kelesztjük.

Ezután felforrósítjuk az olajat, és kezünket beolajozva a masszából közepes méretű gombócokat szakítunk, amelyekből lángosokat formázunk. Egy jól bevált technika, hogy a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe húzva, nyújtva alakítjuk. Amikor eléri a számunkra megfelelő méretet, a forró olajba tesszük.

Az első oldalát letakarva sütjük, majd megfordítjuk. A további daraboknál ezt már nem szükséges megismételni.

A tetejére:

Tejfölbe keverünk egy kevés sót és egy gerezd zúzott fokhagymát – és természetesen nem maradhat le róla a reszelt sajt sem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is