Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piacos néni lángosa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • olaj

Elkészítése

Ezúttal az élesztőt vízben futtatjuk fel – alaposan elkeverjük, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverjük, majd a tésztát letakarva fél órán keresztül kelesztjük.

Ezután felforrósítjuk az olajat, és kezünket beolajozva a masszából közepes méretű gombócokat szakítunk, amelyekből lángosokat formázunk. Egy jól bevált technika, hogy a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe húzva, nyújtva alakítjuk. Amikor eléri a számunkra megfelelő méretet, a forró olajba tesszük.

Az első oldalát letakarva sütjük, majd megfordítjuk. A további daraboknál ezt már nem szükséges megismételni.

A tetejére:

Tejfölbe keverünk egy kevés sót és egy gerezd zúzott fokhagymát – és természetesen nem maradhat le róla a reszelt sajt sem.

https://receptneked.wps.hu/teszta/piacos-neni-langosa/