Az élesztőt belemorzsoljuk a 1 dl langyos, cukros vízbe és felfuttatjuk.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a sóval elkeverjük és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát és apránként adagoljuk hozzá a langyos vizet, majd addig dagasztjuk, amíg fel veszi a vizet tészta és egy kissé lágy, ragacsos tésztát nem kapunk.
A tésztának el kell válnia az edény falától. A tetejét átkenjük olajjal, letakarjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt a tészta olajos kézzel 6-8 egyforma adagot csípünk belőle és kis cipókat formázunk, majd rövid ideig újra kelesztjük.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük.
Olajos kézzel a levegőben elkezdjük körbe-körbe nyújtani a tésztát. Ha megvan a szép kör alakú lángos, akkor forró olajba tesszük és szép pirosra, ropogósra sütjük mondkét oldalát.
Akkor jó a tésztánk, ha az olajban a közepe felpúposodik. Papírtörlőre szedjük.
Tálalásnál megkenjük langyos tejföllel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.