Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piacos lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • csipet cukor
  • 4 dl langyos víz (kb)
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 dl langyos tejföl

Elkészítése

Az élesztőt belemorzsoljuk a 1 dl langyos, cukros vízbe és felfuttatjuk.

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a sóval elkeverjük és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát és apránként adagoljuk hozzá a langyos vizet, majd addig dagasztjuk, amíg fel veszi a vizet tészta és egy kissé lágy, ragacsos tésztát nem kapunk.

A tésztának el kell válnia az edény falától. A tetejét átkenjük olajjal, letakarjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Ha megkelt a tészta olajos kézzel 6-8 egyforma adagot csípünk belőle és kis cipókat formázunk, majd rövid ideig újra kelesztjük.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük.

Olajos kézzel a levegőben elkezdjük körbe-körbe nyújtani a tésztát. Ha megvan a szép kör alakú lángos, akkor forró olajba tesszük és szép pirosra, ropogósra sütjük mondkét oldalát.

Akkor jó a tésztánk, ha az olajban a közepe felpúposodik. Papírtörlőre szedjük.

Tálalásnál megkenjük langyos tejföllel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

https://receptneked.wps.hu/teszta/piacos-tejfolos-sajtos-langos/