Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

„Piedone” penne recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg penne tészta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 doboz vörösbab
  • 1 doboz kukorica
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsompüré
  • 2 dl ketchup
  • 1 db chili paprika
  • só
  • bors
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítése

A hagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a kolbászt félkarikára szeleteljük. A babot és a kukoricát leszűrjük, a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a fokhagymát, a chilit és a kolbászt, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és 5–6 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a ketchupot, és egyet forralunk rajta. Ízlés szerint kevés cukorral ízesítjük.

A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a raguval. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/piedone-penne/