Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát kifőzzük. A szalonnát apróra vágjuk, és kisütjük. A szintén apróra vágott hagymát kisütjük a szalonna zsírján, majd mikor üvegesre pirult, rátesszük a kisebb darabokra felvágott csirkemájat. Rátesszük a feldarabolt (vagy fokhagyma nyomón átpréselt) fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnát teszünk hozzá, majd körülbelül 15 perc alatt készre pirítjuk. Mikor a máj elkészült, felöntjük a főzőtejszínnel, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.01.31.

Hozzávalók

Elkészítése

A tésztát kifőzzük.

A szalonnát apróra vágjuk, és kisütjük. A szintén apróra vágott hagymát kisütjük a szalonna zsírján, majd mikor üvegesre pirult, rátesszük a kisebb darabokra felvágott csirkemájat. Rátesszük a feldarabolt (vagy fokhagyma nyomón átpréselt) fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnát teszünk hozzá, majd körülbelül 15 perc alatt készre pirítjuk.

Mikor a máj elkészült, felöntjük a főzőtejszínnel, és ízlés szerint (ki mennyire szereti a pikáns mustáros ízt), hozzáadunk egy evőkanál mustárt.

Mikor összeforrt a tejszínnel a máj, akkor kész is.

Ezután az elkészült májat összekeverjük a tésztával.

Ha valaki szeretné még pikánsabbá tenni, pár szem Oliva bogyót feldarabolhat, és a már kész májas tésztához keverheti.

Tálalásnál meghintjük reszelt sajttal.

(Ha valaki spórolni szeretne a tejszínen, akkor meg lehet úgy is csinálni, hogy tejet keverünk össze liszttel, és ezzel készítjük el.)

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is