Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns csirkemájas tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag penne tészta
  • 5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg sajt (legjobb a karaván)
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • mustár (ízlés szerint )
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • petrezselyem
  • pár szem olíva bogyó (ízlés szerint )

Elkészítése

A tésztát kifőzzük.

A szalonnát apróra vágjuk, és kisütjük. A szintén apróra vágott hagymát kisütjük a szalonna zsírján, majd mikor üvegesre pirult, rátesszük a kisebb darabokra felvágott csirkemájat. Rátesszük a feldarabolt (vagy fokhagyma nyomón átpréselt) fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnát teszünk hozzá, majd körülbelül 15 perc alatt készre pirítjuk.

Mikor a máj elkészült, felöntjük a főzőtejszínnel, és ízlés szerint (ki mennyire szereti a pikáns mustáros ízt), hozzáadunk egy evőkanál mustárt.

Mikor összeforrt a tejszínnel a máj, akkor kész is.

Ezután az elkészült májat összekeverjük a tésztával.

Ha valaki szeretné még pikánsabbá tenni, pár szem Oliva bogyót feldarabolhat, és a már kész májas tésztához keverheti.

Tálalásnál meghintjük reszelt sajttal.

(Ha valaki spórolni szeretne a tejszínen, akkor meg lehet úgy is csinálni, hogy tejet keverünk össze liszttel, és ezzel készítjük el.)

Jó étvágyat hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/teszta/pikans-csirkemajas-teszta/