Tészta főzése
Egy lábasban vizet forralunk, majd sót adunk hozzá, és beletesszük a spagettit. Kb. 10 perc alatt al dente állagúra főzzük.
Alap elkészítése
Amíg a tészta fő, a fokhagymát apróra vágjuk. A szárított chilit megdörzsöljük, a magjait eltávolítjuk, majd szintén finomra aprítjuk. Az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a fokhagymát és a chilit, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett enyhén megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg!
Összeforgatás
A kifőtt spagettit leszűrjük, majd a fokhagymás-chilis olajhoz adjuk. Alaposan összeforgatjuk, hogy a tészta átvegye az ízeket.
Tálalás
A spagettit azonnal tálaljuk, a tetejét ízlés szerint reszelt parmezán sajttal megszórva.
Tipp
Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés friss petrezselymet vagy citromhéjat. A chili mennyiségével bátran variálhatunk, attól függően, mennyire szeretjük csípősen.