Elkészítése
A tésztának felteszünk vizet főni, ízlés szerint sóval vagy vegetával, és egy kis olajat is csurgatunk bele, hogy a tészta ne tapadjon össze. Ha felforr a víz, beletesszük a tésztát, és olyan állapotában szűrjük le, amikor éppen megfőtt, de még nem túl puha.
A fejeskáposztát, hagymát, répát és fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. Olajon megpirítjuk a zöldségeket, a répával és fehérrépával kezdve, mert azok nehezebben puhulnak meg. A fehérrépa elhagyható, de az íze miatt jó aromát ad az ételnek. Hozzáadjuk a hagymát, átforgatjuk, majd beletesszük a káposztát is, és együtt pirítjuk. Fedőt is tehetünk rá, de ne állandóan, mert úgy túl puha lehet. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz alapból sós.
Ha úgy érezzük, hogy a zöldségek kellőképp megpirultak, hozzáadjuk a tésztát, és együtt pirítjuk tovább. A zöldségeket nem érdemes agyonpirítani vagy párolni, mert úgy gusztább, ha ropogósak.
Szójaszószt csurgatunk rá apránként, hogy ízlés szerint barnuljon meg a tésztánk, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sós. Többszöri átkavargatás mellett pirítjuk még ízlés szerint.
Melegen tálaljuk.
Önmagában is laktató étel, de köretként jól illik kínai jellegű vagy szószosabb húsokhoz. Az ízkombináció miatt szerintem az édes-savanyú mártás illik hozzá leginkább, de egy borsos-tejszínes csirke vagy sertésragu is ínycsiklandó lehet.
