Elkészítése
Tészta elkészítése
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókból sima, rugalmas tésztát dagasztunk.
Ha elkészült, ökölnyi gombócokat formázunk belőle (egy gombóc kb. 250–300 g), majd letakarva pihentetjük, amíg a tészta szépen megkel.
Pizzakrém elkészítése
A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét, megszórjuk oregánóval, és még 1–2 percig pirítjuk. Az oregánóval érdemes óvatosan bánni, mert az íze intenzív.
Feltét előkészítése
A sajtot lereszeljük. A paradicsomot és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A sonkát ízlés szerint szeleteljük vagy kockázzuk, a kukoricát előkészítjük.
Összeállítás és sütés
A megkelt gombócokat a kívánt vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a pizzakrémmel, majd ízlés szerint elosztjuk rajta a feltéteket: sajtot, paradicsomot, sonkát, gombát, kukoricát. Végül megszórjuk egy kevés oregánóval.
A pizzát 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta szép aranyszínűre sül.
Tipp
Ha változatosságra vágyunk, a feltétet variálhatjuk: tehetünk rá paprikát, szalámit vagy olívabogyót is. A pizzát akkor a legjobb fogyasztani, ha közvetlenül a sütés után forrón tálaljuk, de hidegen is finom marad.

