Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pizzák

Pizza

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pizza az egyik legjobb választás, ha családi vagy baráti összejövetelre keresünk finomságot. Könnyen elkészíthető, a feltétet pedig mindenki saját ízlése szerint variálhatja. Egy ropogósra sült házi tészta és egy egyszerű, de ízletes paradicsomos pizzakrém mindig biztos siker.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kalmansz
Beküldte: 2013.10.23.

Tészta

Feltét

Pizzakrém

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókból sima, rugalmas tésztát dagasztunk.

Ha elkészült, ökölnyi gombócokat formázunk belőle (egy gombóc kb. 250–300 g), majd letakarva pihentetjük, amíg a tészta szépen megkel.

Pizzakrém elkészítése

A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét, megszórjuk oregánóval, és még 1–2 percig pirítjuk. Az oregánóval érdemes óvatosan bánni, mert az íze intenzív.

Feltét előkészítése

A sajtot lereszeljük. A paradicsomot és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A sonkát ízlés szerint szeleteljük vagy kockázzuk, a kukoricát előkészítjük.

Összeállítás és sütés

A megkelt gombócokat a kívánt vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a pizzakrémmel, majd ízlés szerint elosztjuk rajta a feltéteket: sajtot, paradicsomot, sonkát, gombát, kukoricát. Végül megszórjuk egy kevés oregánóval.

A pizzát 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta szép aranyszínűre sül.

Tipp

Ha változatosságra vágyunk, a feltétet variálhatjuk: tehetünk rá paprikát, szalámit vagy olívabogyót is. A pizzát akkor a legjobb fogyasztani, ha közvetlenül a sütés után forrón tálaljuk, de hidegen is finom marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
kalmansz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is