Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2,5 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 kg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál só

Feltét

  • sajt
  • paradicsom
  • sonka
  • gomba
  • kukorica
  • oregánó

Pizzakrém

  • 1 nagy konzerv paradicsompüré
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • oregánó

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókból sima, rugalmas tésztát dagasztunk.

Ha elkészült, ökölnyi gombócokat formázunk belőle (egy gombóc kb. 250–300 g), majd letakarva pihentetjük, amíg a tészta szépen megkel.

Pizzakrém elkészítése

A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét, megszórjuk oregánóval, és még 1–2 percig pirítjuk. Az oregánóval érdemes óvatosan bánni, mert az íze intenzív.

Feltét előkészítése

A sajtot lereszeljük. A paradicsomot és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A sonkát ízlés szerint szeleteljük vagy kockázzuk, a kukoricát előkészítjük.

Összeállítás és sütés

A megkelt gombócokat a kívánt vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a pizzakrémmel, majd ízlés szerint elosztjuk rajta a feltéteket: sajtot, paradicsomot, sonkát, gombát, kukoricát. Végül megszórjuk egy kevés oregánóval.

A pizzát 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta szép aranyszínűre sül.

Tipp

Ha változatosságra vágyunk, a feltétet variálhatjuk: tehetünk rá paprikát, szalámit vagy olívabogyót is. A pizzát akkor a legjobb fogyasztani, ha közvetlenül a sütés után forrón tálaljuk, de hidegen is finom marad.

https://receptneked.wps.hu/teszta/pizza-10/