Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók Hozzávalók A tésztához: 0.5 kg liszt 1/2 teáskanál só 2 dkg élesztő 1/4 liter langyos víz 1 dl olívaolaj Feltét: Pizza szósz sonkaszeletek reszelt sajt ananász tojás kukorica Elkészítése: Tészta készítés: A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk, majd  2 cipót formálunk. Egy-egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.09.26.

Elkészítése

Hozzávalók

Hozzávalók

A tésztához:

  • 0.5 kg liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 dkg élesztő
  • 1/4 liter langyos víz
  • 1 dl olívaolaj

Feltét:

  • Pizza szósz
  • sonkaszeletek
  • reszelt sajt
  • ananász
  • tojás
  • kukorica


Elkészítése:

Tészta készítés:

A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk, majd  2 cipót formálunk.

Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük.

Kétszeresére kelesztjük. Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is). Ebből a tésztából 2 db nagy gáztepsibe való kerek pizza lesz, de készíthetjük téglalap alakúra is.

A tészta formálása:

Az első cipónkat kissé lisztezett deszkára tesszük, csak kevés liszttel érintkezzen, mert különben nem lesz szép, lisztes lesz a tésztánk.

Mind a két kezünkkel, ujjainkat összefogva a tészta szélét befelé 1 cm-re nyomkodjuk.

Addig nyomkodjuk, míg szép pereme lesz. A tészta közepe így felpúposodik. Ezután az ujjainkat összefogva szétnyomkodjuk a közepét szép vékonyra.

A pizza tésztánkat megkenjük a szósszal, rátesszük a reszelt sajtot, majd a sonka szeleteket félbe hajtva ,megszórjuk kukoricával.

Egyik felére még ananász darabok kerültek,a másik felére 1 db tojás leütve, ujjainkkal széthúzogatva.

Egy gáztepsibe fektetjük, 250 fokon megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is