Elkészítése
Kb 1 dl vizet meglangyosítunk, hizzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd elkeverjük.
A lisztben elkeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős vizet (nem kell megvárni, hogy felfusson), majd elkezdjük a tésztát összeállítani.
A vizet apránként adjuk hozzá. Ha a tészta kezd összeállni, akkor az olajat is hozzáadjuk és annyi vizet, hogy jól formázható legyen a tészta, de ne ragadjon.
A tésztát gombóccá formázzuk és 10-15 percig pihentetjük letakarva.
Amíg a tészta pihen előkészítünk két nagy gáztepsit és sütőpapírral béleljük őket. A szószhoz a paradicsomot ízlés szerint fűszerezzük és jól elkeverjük.
A feltéthez felszeleteljük a húsféléket (ha teszünk rá) és a zöldségeket, a sajtot pedig lereszeljük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és vagy kinyújtjuk tepsi méretére vagy kézzel beleigazgatjuk a tepsibe. Megkenjük a szósszal, majd rárétegezzük a feltétet, végül megszórjuk sajttal.
200-220 fokos sütőben kb 15 perc alatt pisrosra sütjük a pizzákat.


