Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 0,5 kg liszt
- 10 dkg sonka
- 30 dkg sajt
- 10 dkg mortadella
- 10 dkg gomba
- oregano
- bazsalikom
- 2 dl paradicsom püré
- 4-5 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- olívaolaj
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk a 4 dkg élesztőt, hozzáadunk egy evőkanálnyi cukrot, és felfuttatjuk. Ha felfutott, hozzáadjuk a lisztet, egy kk sót és ½ dl olívaolajat. Alaposan kidagasztjuk. A tésztát fél órára meleg helyre tesszük, és közben elkészítjük a szószt.
A fokhagymát a paradicsom lével összekeverjük, sót teszünk bele, illetve friss fűszereket: bazsalikomot, oregánót. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, tetejére a szószt rátesszük, és ízlés szerint a hozzávalókból halmozunk rá.
Kb. 15 perc alatt, 250 fokon készre sütjük.