A tészta készítése:
A lisztet egy tálba tesszük, belekeverjük a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olívaolajat, és a langyos vízzel simára dagasztjuk a tésztát. A masszából két cipót formálunk, és egy-egy tányérra helyezzük. Az enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük, és kétszeresére kelesztjük.
Ezután a tésztát hűtőbe tesszük felhasználásig (kb. 1 óra, de akár tovább is maradhat). A recept alapján 2 nagy gáztepsi méretű kerek pizza készíthető, de akár téglalap alakúra is formázhatjuk.
A tészta formázása:
Az első cipót kissé lisztezett deszkára tesszük, ügyelve, hogy ne érintkezzen túl sok liszttel, hogy ne legyen lisztes a felülete. Két kézzel, ujjainkat összefogva, a tészta szélét kb. 1 cm mélyen befelé nyomkodjuk, hogy szép pereme legyen. A tészta közepét ezután vékonyra nyújtjuk. Egy gáztepsit kikenünk zsiradékkal, és beemeljük a kinyújtott tésztát.
A pizzaszósz készítése:
A sűrített paradicsomot az olívaolajjal, sóval, cukorral, borssal, reszelt fokhagymával, oregánóval, petrezselyemmel és metélőhagymával alaposan elkeverjük.
A tésztát megkenjük a pizzaszósszal, majd megszórjuk reszelt sajttal. A gépsonkaszeleteket félbehajtjuk, és a sajtra helyezzük. Erre csemegekukoricát és szeletelt lila hagymát teszünk.
Tetszés szerint más feltétekkel is gazdagíthatjuk, attól függően, mi van otthon a hűtőben. A pizzát 220 fokra előmelegített sütőben sütjük készre.