Elkészítése
A tésztához egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót és az olajat. Az élesztőt meleg, cukros vízben felfuttatjuk, majd az egészet összekeverjük a tálban. Letakarva meleg helyen kelesztjük kb. fél órán át.
A bolognai szószhoz a hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Sóval, borssal, oregánóval, húsleveskockával és pirospaprikával fűszerezzük, majd felöntjük 2 dl paradicsomlével vagy vízzel, hozzáadunk 4 evőkanál ketchupot, és pár percig főzzük.
A szalonnás feltéthez a szalonnát és a hagymát külön-külön megpirítjuk.
A megkelt tésztát három részre osztjuk (három tepsi jön ki belőle), és a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kiolajozott tepsibe helyezzük, majd kb. 10 percre betesszük a sütőbe. Amikor majdnem kész, kivesszük, megkenjük ketchuppal, rátesszük a bolognai szósz egyik részét, elsimítjuk és sajttal megszórjuk. Visszatesszük a sütőbe, és még 10-15 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és megpirul.
A szalonnás-tojásos pizzát ugyanígy készítjük el, de a tésztát tejfölös mustárral kenjük meg, rátesszük a szalonnát és a hagymát. A sütés vége előtt kb. 5 perccel ráütünk egy tojást, és visszatesszük a sütőbe, amíg kész nem lesz.
