Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizza (bolognai és hagymás-szalonnás-tojásos) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 7 dl víz
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor

Bolognai szósz

  • 0,5 kg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál bors
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 4 evőkanál ketchup
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • 2 dl víz
  • 20 dkg bacon

Szalonnás feltét

  • 4 szelet bacon
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A tésztához egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót és az olajat. Az élesztőt meleg, cukros vízben felfuttatjuk, majd az egészet összekeverjük a tálban. Letakarva meleg helyen kelesztjük kb. fél órán át.

A bolognai szószhoz a hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Sóval, borssal, oregánóval, húsleveskockával és pirospaprikával fűszerezzük, majd felöntjük 2 dl paradicsomlével vagy vízzel, hozzáadunk 4 evőkanál ketchupot, és pár percig főzzük.

A szalonnás feltéthez a szalonnát és a hagymát külön-külön megpirítjuk.

A megkelt tésztát három részre osztjuk (három tepsi jön ki belőle), és a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kiolajozott tepsibe helyezzük, majd kb. 10 percre betesszük a sütőbe. Amikor majdnem kész, kivesszük, megkenjük ketchuppal, rátesszük a bolognai szósz egyik részét, elsimítjuk és sajttal megszórjuk. Visszatesszük a sütőbe, és még 10-15 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és megpirul.

A szalonnás-tojásos pizzát ugyanígy készítjük el, de a tésztát tejfölös mustárral kenjük meg, rátesszük a szalonnát és a hagymát. A sütés vége előtt kb. 5 perccel ráütünk egy tojást, és visszatesszük a sütőbe, amíg kész nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/teszta/pizza-bolognai-es-hagymas-szalonnas-tojasos/