Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pizza burger különleges fogás, amely a pizza és a hamburger világát ötvözi. Három réteg tésztával, kétféle töltelékkel, olvadó sajttal és fűszeres paradicsomszósszal készül. Igazi laktató és látványos étel, amely tökéletes választás baráti összejövetelekre vagy partikra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.11.25.

Tészta:

Paradicsomszósz:

Alsó tésztára:

Második tésztára

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a langyos vízben, kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, majd a puha vajjal, tejföllel és a kis adagokban hozzáöntött vízzel sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen kb fél óráig kelesztjük.

Paradicsomszósz:

Az oregánó leveleit vágjuk apróra, majd keverjük el a sűrített paradicsommal, a ketchuppal, sóval és borssal.

Feltétek előkészítése:

A gombát szűrjük le. A kolbászt, szalámit, paprikát, paradicsomot és a hagymát karikázzuk fel. A sajtot reszeljük durvára.

Formázás, összeállítás:

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb 5–6 mm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb fedő segítségével három egyforma, kerek lapot vágunk belőle. Az elsőt tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, a másodikat egy konyharuhára, a harmadikat pedig később a tetejére fogjuk.

Az alsó lapra kenjük a paradicsomszósz felét, hagyva a széleken kis peremet. Rendezzük el rajta a kolbászt, szalámit, paprikát, paradicsomot és hagymát. Tegyük rá a füstölt sajt szeleteket, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Helyezzük rá a második tésztalapot és kenjük meg a paradicsomszósz másik felével. Rakjuk rá a sonkát, a gombát, a füstölt sajtot és a reszelt sajtot. Enyhén sózzuk és borsozzuk.

A harmadik tésztalapot még a deszkán osszuk fel szeletekre (pl. 12 részre), majd helyezzük a burger tetejére. Kenjük le felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal.

Sütés:

A megformázott burgert pihentessük 10-15 percig. Ezután előmelegített, 200 °C-os sütőben (légkeveréssel) kb 35-40 perc alatt süssük aranybarnára.

Tálalás:

Sütés után hagyjuk pár percig pihenni, majd melegen szeleteljük.

Tipp:

A tölteléket variálhatjuk ízlés szerint: kerülhet bele bacon, kukorica vagy akár csípős paprika is. Ha fűszeresebb szószt szeretnénk, adjunk a paradicsomszószhoz egy kevés chilit vagy bazsalikomot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is