Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A mérce: 2,5 dl-es bögre. Tészta: 2 bögre finomliszt 1 teáskanál só 1 teáskanál cukor 1 csomag instant (szárított) élesztő 2 evőkanál étolaj 1 bögre meleg víz Pizzaszósz: sürített paradicsom kecthup oregánó bazsalikom Feltét (ki mit szeretne): sonka, szalámi gomba, kukorica, olívabogyó reszelt sajt ….stb Elkészítése: Egy keverőtálba öntjük a lisztet, a sót és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mykriszta
Beküldte: 2017.10.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
A mérce: 2,5 dl-es bögre.

Tészta:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag instant (szárított) élesztő
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre meleg víz

Pizzaszósz:

  • sürített paradicsom
  • kecthup
  • oregánó
  • bazsalikom

Feltét (ki mit szeretne):

  • sonka, szalámi
  • gomba, kukorica, olívabogyó
  • reszelt sajt
  • ….stb


Elkészítése:

Egy keverőtálba öntjük a lisztet, a sót és az olajat. Ezzel párhuzamosan a meleg vízhez hozzáöntjük az instant élesztőt és a cukrot, majd összekeverjük, majd ezt is beleöntjük a keverőtálba.

A tálban lévő összes alapanyagot összekeverjük, míg homogén, lágy tésztát nem kapunk. Ha túl ragacsosnak találjuk, akkor lehet még egy kevéske lisztet hozzáadni.

Ha kész, akkor egy kendővel fedjük le és 5 percig pihentessük. Ha ráérünk, akkor természetesen lehet tovább, de a tészta nem igényli a hosszas várakozást.

Amíg a tésztánk pihen, addig előkészíthetjük a feltéteket.

A pizzaszósz összetevőit összekeverjük, én kecthupot azért teszek bele, hogy egy kicsit lágyítsa a paradicsomszósz töménységét, általában 1:1 arányt használok. Az oregánó és a bazsalikom ízlés szerint kerül bele. A párom szereti a csípős ízeket, ezért néha egy kis csípős paprikát is teszek bele.

Ha rendelkezünk pizzasütő formával, akkor lehet azt használni, ha nem, akkor a hagyományos tepsi is megteszi. Általában én az utóbbit használom. Mindig teszek bele szilikonos sütőpapírt, így a macerás áztatós-vakargatós mosogatástól megkímélem magamat.

Szóval a kész tésztánkat ki kell nyújtani. Általában én kézben nyújtom addig, míg kezelhető, utána belefektetem a tepsibe és kézzel még széthúzogatom a tepsi széléig.

Ha vastagabb pizzát szeretnénk, akkor a teljes tésztamennyiséget kell beletenni a hagyományos nagy sütőtepsibe, ha vékonyabbat, akkor elég a tészta fele, simán szét lehet úgy nyújtani, hogy kitöltse a tepsit. Ha marad még tésztánk, akkor természetesen egy másik tepsibe nyújthatjuk és máris nagyobb mennyiség keletkezik. Nálunk ez úgy működik, hogy a párom a vékonyabbat szereti, neki a nagy tepsiben készítem, én viszont vastagabban, így magamnak egy kisebb tepsit használok, amibe a mardék tésztából készítek tésztalapot.

Mikor elnyújtottam a tésztákat, akkor egyenletesen rákenem a pizzaszószt, majd következnek a feltétek ízlés szerint. Nálunk általában szeletelt sonka, hagyma, bab, ananász, csípős paprika, esetenként kukorica kerül rá. Természetesen erről mindenki maga dönthet, hogy mit szeretne. Ha felkerültek a feltétek, akkor márcsak a reszelt sajtot kell rászórni és mehet a sütőbe.

A sütőt elő kell melegíteni 200 fokra és nagyjából 15 perc alatt készen van a pizzánk (én alul-felül sütős beállítást használok). Legegyszerűbben úgy ellenőrizhető, hogy ha alákukkantunk a tésztának. Ha látszanak rajta a sülésnyomok, akkor már jó. Persze alkalmazható tűpróba is.

[box style=”info”]Ha nem fogy el az tészta, akkor folpackkal letakarva a hűtőben 2 napig is eláll.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
mykriszta
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is