Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizza Margarita (Eredeti) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dl langyos víz
  • 12 g élesztő
  • 2 csapott evőkanál só
  • 0,5 kávéskanál cukor

A tetejére

  • 40 dkg mozzarella
  • só
  • 50 dkg hámozott paradicsom
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom

Elkészítése

Egy kevés langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk.

Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, az élesztős vizet és a maradék langyos vizet. A tésztát legalább 10 percig alaposan összegyúrjuk, amíg sima és ruganyos lesz, majd letakarjuk egy nedves konyharuhával. Langyos helyen 2 órán keresztül kelesztjük.

A megkelt tésztát 25 dkg-os cipókra osztjuk. A cipókat folpackkal lefedjük, néhány lyukat szúrunk rá fogpiszkálóval, és további 3 órán keresztül pihentetjük.

A pihentetett tésztát a kezünkkel kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy a közepe vékony, a széle pedig kissé vastagabb legyen. Az áttört paradicsomot összekeverjük a bazsalikommal, és ízlés szerint sóval is ízesíthetjük. A paradicsomos szószt a tésztára öntjük, majd ráhelyezzük a felszeletelt mozzarellát. A pizzát meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Előmelegített sütőben 250 °C-on körülbelül 15 perc alatt megsütjük, amíg a széle ropogós, a teteje pedig aranybarnára sül.

https://receptneked.wps.hu/teszta/pizza-margarita-eredeti/