Tészta
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez, a sóhoz és a margarinhoz öntjük. Alaposan összegyúrjuk, amíg a tészta elválik a kezünktől és az edény falától. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Feltét
A megkelt tésztát tepsibe tesszük és kinyújtjuk. Megkenjük ketchuppal, majd rászórjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Erre jöhetnek a feltétek ízlés szerint: sonka, kukorica, szeletelt paradicsom és gomba. A tetejét bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
Sütés
Előmelegített sütőben, 180 °C-on addig sütjük, amíg a széle aranybarnára pirul, és a tészta alja is átsül.
Tipp
A pizzát tovább gazdagíthatjuk olívabogyóval, paprikával vagy csípős szalámival. Ha különlegesebb ízvilágra vágyunk, szórhatunk a tetejére friss bazsalikomleveleket tálalás előtt.